Menüü

Müük-paigaldus-hooldus

Õhksoojuspumpade külmaine olulisusest

Õhksoojuspumpade jaoks sobiva külmaaine valik on oluline, kui soovime järgida rohelist mõtteviisi ja vähendada keskkonnamõju. Vaatame lähemalt, miks see on nii oluline.

  1. Külmaaine roll: Külmaaine on õhksoojuspumba süda. See tsirkuleerib süsteemis, imades ja vabastades soojust, et hõlbustada soojusenergia ülekannet. Külmaaine läbib nelja etappi:
    • Aurustumine: Välisseadmes imab külmaaine soojust ümbritsevast õhust või ruumist, muutudes madala rõhu vedelikust gaasiks.
    • Surumine: Gaasilist külmaainet surutakse kokku, suurendades selle temperatuuri ja rõhku märkimisväärselt.
    • Kondenseerumine: Siseosas vabaneb kõrge temperatuuri ja rõhu gaas soojusena, kondenseerudes tagasi vedelikuks.
    • Laienemine: Vedel külmaaine naaseb välisseadmesse, laieneb teel, et vähendada rõhku ja temperatuuri ning olla valmis tsüklit kordama.
  2. Külmaaine valik: Ajapikku on õhksoojuspumpades kasutatavate külmaainete valik arenenud, peamiselt keskkonnamurede tõttu. Varasemalt kasutati kõige sagedamini kloorfluorosüsivesinikke (CFC-sid), näiteks R12, mis olid väga tõhusad. Kuid 1980. aastate lõpus avastati, et CFC-d kahjustavad osoonikihti ja aitavad kaasa globaalsele soojenemisele. CFC-de asendamiseks tutvustati hüdroklorofluorosüsivesinikke (HCFC-sid), näiteks R22, mille osoonikihti kahjustav potentsiaal oli oluliselt väiksem, kuid millel oli endiselt märkimisväärne globaalse soojenemise potentsiaal (GWP). Tänapäeval eelistatakse keskkonnasõbralikke külmaaineid nende väiksema mõju tõttu keskkonnale. Peamised kasutatavad külmaained hõlmavad järgmist:
    • R410A ja R134a: Hüdrofluorosüsivesinikud (HFC-d), millel puudub osoonikihti kahjustav potentsiaal, kuid millel on endiselt kõrge GWP.
    • R32: Teine HFC-külmaaine, millel on madalam GWP. See on keskkonnasõbralik.
  3. Globaalse soojenemise potentsiaal (GWP): Külmaaine GWP on mõõde selle kohta, kui palju soojusenergiat kasvuhoonegaas atmosfääris teatud ajavahemiku jooksul (tavaliselt 100 aastat) võrreldes süsinikdioksiidiga (CO2). Kõrgemad GWP väärtused näitavad suuremat soojenemispotentsiaali. Eesmärk on kasutada külmaaineid, millel on madalam GWP, et leevendada kliimamuutusi. Kõige ohutumad külmaained õhksoojuspumpades on need, millel on madalaim GWP ja minimaalne keskkonnamõju, nagu süsinik

Viska pilk peale ka nendele kasulikele artiklitele

kylmaagens_R32_logo

Õhksoojuspumpade külmaine olulisusest

Õhksoojuspumpade jaoks sobiva külmaaine valik on oluline, kui soovime järgida...

MSZ-LN_must_elutuba

Odav või kvaliteetne: milline õhksoojuspump valida?

Õhksoojuspump on kütteseade, mis on võimeline külmast välisõhust pumpama siseruumidesse...

Valik meie kvaliteetsetest toodetest

Õhksoojuspump Mitsubishi Electric MSZ-LN

Õhksoojuspump Mitsubishi Electric MSZ-RW

Õhksoojuspump Daikin Stylish